A turmixokat iszogatjuk reggelente, de sajnos technikai
malőr történt. Ugyanis a telefonommal fotózgattam reggelente, és majd úgy
gondoltam felteszem utólag a képeket, csakhogy elveszett a kártyaolvasó, amibe
bele lehet tenni a mikro kártyát L.
Ha előkerül pótolni fogom az elmaradást, de így most csak a tuti befutó
receptet teszem fel. Mivel a megadott receptekből hatalmas adag lett, így
sajnos azzal kellett szembesülnünk, hogy nem jó irányt vett a lúgosító turmixok
fogyasztása. Hogy miért? A párom szerint, ami ennyire finom, az tuti nem
egészséges! Neki is állt szépen méregetni a vércukrát, és mivel nagyon
megugrott a turmix után, és csak nagyon lassan esett vissza, így ő 2,5 dl-ben
maximálta a mennyiségét. Na jó, de ha én iszok 5-8 dl turmixot, akkor az én
vércukrom ugrik meg! Arról nem is beszélek, hogy nem tudom egyszerre meginni,
így egész délelőtt ezt iszogattam benn az irodában a kollégák borzongására
(úristendezöldmiez?). Tehát lecsökkentettem a hozzávalók mennyiségét, és ez lett
a tuti recept.
Hozzávalók: 1 db érett avokádó, 1 db banán, 5-6 levél saláta,
algapor, 1 tenyérnyi goji bogyó, lúgos víz
Elkészítés: A goji bogyót áztassuk be a lúgos vízbe, majd
hagyjuk pár percig duzzadni. Ezalatt tegyük a turmix gépbe a többi hozzávalót.
Alulra a gyümölcsök, rá az alga, majd az összetépett saláta, és végül a goji
bogyó vízzel együtt. Majd annyi vizet öntsünk hozzá, hogy kb. a 2/3-ig legyen a
gyömölcsöknek. Jól összeturmixoljuk, és már lehet is fogyasztani J. Az intenzív zöld
színt az alga adja, de ízre tényleg nem vészes, nekem komolyan mondom, ízlik!
Az avokádó pedig krémessé teszi a turmixot, a banán édesít, tehát csupa jó
dolog van benne!
Még két fontos dolog, amit saját ötlet alapján kezdtünk el!
Az egyik a goji bogyó, vagy lícium gyümölcs. Ezt müzlibe, mazsola helyett (brr) süteményekbe már korábban használtuk, de most a tavasz közeledtével újra elővettem.
A másik az alga. Ezt az AVIVA tornán is említették, de már korábban is olvastam róla. Rákerestem hát, és vettem is két félét (Spirulina, Chlorella). A lúgosításon túl hátha segít a párom vércukor szintjének a karbantartásában is. Hatalmas változásokat nem tapasztaltunk, de tény, hogy lassabban lettem éhes a turmix után (nem esik olyan hirtelen vissza a vércukorszint), és az édességet is kevésbé kívánom. Lehet, csak bebeszélem magamnak, de szerintem azért érezni valamit J.
Az egyik a goji bogyó, vagy lícium gyümölcs. Ezt müzlibe, mazsola helyett (brr) süteményekbe már korábban használtuk, de most a tavasz közeledtével újra elővettem.
A másik az alga. Ezt az AVIVA tornán is említették, de már korábban is olvastam róla. Rákerestem hát, és vettem is két félét (Spirulina, Chlorella). A lúgosításon túl hátha segít a párom vércukor szintjének a karbantartásában is. Hatalmas változásokat nem tapasztaltunk, de tény, hogy lassabban lettem éhes a turmix után (nem esik olyan hirtelen vissza a vércukorszint), és az édességet is kevésbé kívánom. Lehet, csak bebeszélem magamnak, de szerintem azért érezni valamit J.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése