2014. március 25., kedd

Sajtos spenót

Mivel tegnap sajtos-tejfölös tészta volt vacsorára, így maradt egy adag reszelt sajt. Ezt én általában bennfelejtem a hűtőben, ezért ma nagyon rendesnek érzem magamat, mivel elhasználtam. Éjjel sajnos nem nagyon tudtam aludni, így hajnalban rávettem a páromat, hogy menjünk le sétálni egyet – el kellene kezdeni futni is, ugye… de most csak gyalogoltunk a Parlamentig meg vissza.
A sarki közért épp akkor nyitott mikor visszaértünk, így beugrottunk reggelit venni, én pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy csomag mirelit spenótot. Míg a párom zuhanyozott elkészült életem első spenót főzeléke is. Persze ettem már spenótot, de az összeturmixolt főzelékhez sosem volt gusztusom. Most is csak daraboltat vettem. Ezt feltettem egy kis vízzel melegedni, hogy kiolvadjon. Addig elkevertem a tejfölt egy kis zabliszttel, majd mikor felforrt besűrítettem vele. Egyet rottyant, és már kész is volt J. És hogy mi lett a sajt sorsa? Hát belerétegeztem a dobozta. Spenót-sajt-spenót. Szépen beleolvadt, mikor ebédnél megmelegítettem, nagyon finom lett J, és magam is meglepődtem, hogy feltétként is elég volt, ugyanis nem voltam éhes csak este.
Hozzávalók: 1 cs mirelit spenót (darabos), 4 ek tejföl, 1 ek liszt (nálam gluténmentes zabliszt) reszelt sajt, só, bors, fokhagyma granulátum (persze friss is lehet, csak ez gyorsabb volt reggel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése