2014. március 22., szombat

Avokádókrém

Nemrég a bátyáméknál voltunk, ahol a sógornőm családja is befutott délutánra. Az egyik rokon vegetáriánus lévén nem evett a levesből, ezért ő avokádókrémes pirítóst kapott helyette. A páromnak is ízlett, és nem akarta elhinni, hogy én régebben készítettem már ilyet, de ő ezt akkor leszavazta. Én már közel 2 éve nem eszem kenyeret, így nem is készült ilyen, de most ezt rendelte vacsorára, így suli után beugrott avokádót és nekem gluténmentes kenyeret venni. Míg ő átöltözött, kicsit lenyugodott kész is lett a vacsora J.
Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1-2 gerezd fokhagyma, pici lime vagy citromlé, só, bors. Ha mártogatósként is fogyasztjuk, akkor zöldségek, nekünk most 4-8 db apróbb sárgarépa.
Elkészítés: az avokádót a mag körül félbevágjuk, majd a húsát kikaparjuk egy kanál segítségével. Szerintem ez kényelmesebb és gazdaságosabb megoldás, mint meghámozni.
Beletesszük egy mélyebb edénybe, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összeturmixoljuk, fűszerezzük, és már kész is van. A kenyér eközben megpirult, a zöldségeket meghámozzuk, és kis hasábokra vágjuk. És már kész is a gyors vacsora
J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése