Nemrég a bátyáméknál voltunk, ahol a sógornőm családja is
befutott délutánra. Az egyik rokon vegetáriánus lévén nem evett a levesből,
ezért ő avokádókrémes pirítóst kapott helyette. A páromnak is ízlett, és nem
akarta elhinni, hogy én régebben készítettem már ilyet, de ő ezt akkor
leszavazta. Én már közel 2 éve nem eszem kenyeret, így nem is készült ilyen, de
most ezt rendelte vacsorára, így suli után beugrott avokádót és nekem
gluténmentes kenyeret venni. Míg ő átöltözött, kicsit lenyugodott kész is lett
a vacsora J.
Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1-2 gerezd fokhagyma, pici
lime vagy citromlé, só, bors. Ha mártogatósként is fogyasztjuk, akkor zöldségek,
nekünk most 4-8 db apróbb sárgarépa.
Elkészítés: az avokádót a mag körül félbevágjuk, majd
a húsát kikaparjuk egy kanál segítségével. Szerintem ez kényelmesebb és
gazdaságosabb megoldás, mint meghámozni. Beletesszük egy mélyebb edénybe, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összeturmixoljuk, fűszerezzük, és már kész is van. A kenyér eközben megpirult, a zöldségeket meghámozzuk, és kis hasábokra vágjuk. És már kész is a gyors vacsora J.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése