Hogy mi a jó abban, ha az embert már hajnalban kidobja az
ágy? Alapvetően semmi. De velem ma is ez történt, ezért úgy döntöttem nem forgolódok tovább az ágyban, inkább sütök valamit. Kiosontam hát a konyhába reggel 5-kor (atyaég! ez nem én vagyokJ
), és összedobtam gyorsan ezt a brownie-t. Tegnap bármennyire is frusztrált
voltam nem ettem csokit. Pedig a párom hozott haza, de nem tudtam semmit enni.
Érdekes, hogy én most meg tudom állni, hogy ne egyek édességet, de a párom két
hete kezdett el paleózni, és azóta egyfolytában csak enne. Mármint édességet. J Így míg a brownie sült
készítettem neki egy piskótát is, mert ő nincs oda az ennyire durván kakaós
dolgokért.
Hozzávalók:
6 db tojás, 125 ml szőlőmagolaj, 125 ml kakaóport (kb. 4
nagy evőkanálnyi), 250 g darált mandula (Aldi/Lidl), ½ csomag sütőpor, 6
evőkanál xilit, egy maroknyi dió összetörve, 1 db alma apróra felkockázva, ½ mokkáskanálnyi
só, 1 mokkáskanálnyi vanília eszencia
Elkészítés:
A tojásokat elkeverem az olajjal és a kakaóporral, majd
hozzáadom a xilitet, a sütőport, a vaníliát és a sót. Miután jól elkevertem
mehet bele a darált mandula, a kézzel összemorzsolt dió, és a felkockázott
alma. A tetejére szórtam még egy kis aprított mandulát.
175 fokra előmelegítettem a sütőt, és kereken 30 percet sütöttem. Én egy
nagyobb (sütőpapírral kibélelt) tepsibe tettem, így laposabb szeletek lesznek
belőle. Elég tömény az íze, így nem lehet belőle sokat enni egyszerre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése