2014. május 10., szombat

Almás-diós brownie

Hogy mi a jó abban, ha az embert már hajnalban kidobja az ágy? Alapvetően semmi. De velem ma is ez történt, ezért úgy döntöttem nem forgolódok tovább az ágyban, inkább sütök valamit. Kiosontam hát a konyhába reggel 5-kor (atyaég! ez nem én vagyokJ ), és összedobtam gyorsan ezt a brownie-t. Tegnap bármennyire is frusztrált voltam nem ettem csokit. Pedig a párom hozott haza, de nem tudtam semmit enni. Érdekes, hogy én most meg tudom állni, hogy ne egyek édességet, de a párom két hete kezdett el paleózni, és azóta egyfolytában csak enne. Mármint édességet. J Így míg a brownie sült készítettem neki egy piskótát is, mert ő nincs oda az ennyire durván kakaós dolgokért.

Hozzávalók:
6 db tojás, 125 ml szőlőmagolaj, 125 ml kakaóport (kb. 4 nagy evőkanálnyi), 250 g darált mandula (Aldi/Lidl), ½ csomag sütőpor, 6 evőkanál xilit, egy maroknyi dió összetörve, 1 db alma apróra felkockázva, ½ mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi vanília eszencia

Elkészítés:
A tojásokat elkeverem az olajjal és a kakaóporral, majd hozzáadom a xilitet, a sütőport, a vaníliát és a sót. Miután jól elkevertem mehet bele a darált mandula, a kézzel összemorzsolt dió, és a felkockázott alma. A tetejére szórtam még egy kis aprított mandulát.
175 fokra előmelegítettem a sütőt, és kereken 30 percet sütöttem. Én egy nagyobb (sütőpapírral kibélelt) tepsibe tettem, így laposabb szeletek lesznek belőle. Elég tömény az íze, így nem lehet belőle sokat enni egyszerre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése