2014. május 10., szombat

Lekváros piskóta

Mivel a párom a vaníliás dolgokat preferálja, így kihasználva a brownie sütési idejét belekezdtem egy piskótába is. ¾ 6 lévén már ő is felébredt, így a habot ő verte fel hozzá. Legalább nem én ébresztettem fel J. Amikor elkészült, akkor teszteltük a két éve eltett eper-rebarbara lekvárunkat is. Egészen finom lett, és még az állaga is jó volt, így az került bele töltelékként.

Hozzávalók:
9 tojás, 8 evőkanál xilit, 5 evőkanál kókuszliszt, 4 evőkanál darált mandula, ½ csomag sütőpor, 1 mokkáskanálnyi vanília eszencia, 2 evőkanál szőlőmagolaj, ½ citrom leve, és persze lekvár a megkenéséhez

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a sárgákat alaposan kikeverem a xilittel, majd hozzáadom az olajat, a vaníliát, a sütőport és a citrom levét. Apránként hozzáadom a kókuszlisztet (emiatt kell bele az olaj is, hogy ne legyen annyira száraz-fullasztó), és a mandulalisztet, majd a tojások felvert habját. 175 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 50-60 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, akkor hosszában félbe vágom, megkenem lekvárral, és már lehet is enni J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése