Az éjszakai forgolódásnak az lett az eredménye, hogy
elaludtam a tv előtt, így az ebédet eléggé kapkodva dobtam össze. De
szerencsére ez a menü kb. 15 perc alatt összedobható, így nem csúszott el
nagyon a dolog. A grillsajtot az Aldiban vettük (paradicsomos-bazsalikomos), és
nekem nagyon ízlett. Kicsit sajnos túlsütöttem, de szerencsére utolsó percben
még sikerült kiszednem, mielőtt megégett volna. Tényleg elég egy oldalnak 2
perc J.
Hozzávalók:
1 csomag grillsajt, 1 csomag zöldspárga, 1 evőkanál xilit, 1
kávéskanál só
Elkészítés:
A nagyobb lábasban tegyünk fel vizet főni, amibe tegyük bele
a xilitet és a sót. Addig a spárga alsó részeit tördeljük le (a fásabb
részektől így lehet legkönnyebben megszabadulni, mert a növény ott törik el,
ahol kell), mossuk meg, és tegyük bele a vízbe ha felforrt. Mivel csak 2 percig
kell főzni, így a (grill)serpenyőt kezdjük el melegíteni, és ha már kellőképpen
felforrósodott, akkor tegyük rá a sajtot. Nem kell alá semmi, mivel a sajt elég
zsiradékot fog engedni.
Közben letelt a két perc, így a spárgáról öntsük le a vizet, és tegyük át
gyorsan hideg vízbe, hogy kicsit roppanósabb maradjon. És már lehet is tálalni J.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése