Egy újabb szombati gyors krémleves. A piacon találtam szép karfiolt, amit egy gyors döntést követően meg is vettem. Bár a párom nem nagyon rajong érte, gondoltam most egy kicsit megbolondítom, hátha így ő is megeszi. Otthon aztán felaprítottam, és feltettem főni annyi vízben mely éppen ellepte. Mikor megfőtt fűszereztem (só, fehérbors, 1 kiskanál curry keverék), majd hozzáadtam 1 dl mandulatejszínt. Összeturmixoltam, újra felforraltam és már kész is volt. A szokásos pirított szalonna került rá. A curry nem volt túl domináns, mégis kicsit tompította a karfiol ízét, szerintem finom lett. A párom is megette, bár nála nem volt egyértelmű a siker, de ezt betudtam a fájó derekának, mert most igazából semmi nem ízlik neki, még a rétest se kívánja, ami már tényleg súlyos L.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése