2013. február 25., hétfő

Paleo húspogácsa

Fénykép ezúttal nem készült, de majd legközelebb készítek. Hétvégén nem nagyon volt kedvem a főzéshez, ezért arra gondoltam fasírtot fogok magamnak készíteni, amit majd gyorsan bedobok a muffin formába és megsütöm a sütőben. Aztán a terv átalakult. Helyhiány miatt (klasszikus egy személyes panel konyha L ) a sütőm tele van tepsikkel és serpenyőkkel, a konyhában pedig most nem volt hely, hogy azokat kipakoljam. Felmerült tehát a zseniális ötlet, kipróbálom a vadonat új kerámia bevonatos serpenyőt! A kísérlet sikeres volt, de mivel a húspogácsát eléggé kilapítottam (valahogy mindig félek tőle, hogy nem sül át rendesen a hús) így nagyon száraz lett, épp ezért tettem alá egy pici olajat, amitől szépen megpirult. A többit már így sütöttem ki. Borzasztó kevés olaj elég különben a hús alá, ezért ez a megoldás még mindig nagyon diéta barát eljárás.
Mivel a fasírtba nem került zsömle/kenyér, ezért zöldségekkel turbóztam fel kicsit, hogy ne legyen annyira tömény. A sertés de főleg a marhahúst én annyira nem kedvelem (a mangalicával mostanság kivételt teszek), ezért pulyka darált húst veszek. Próbálunk ellenőrzött helyekről vásárolni, mert az állatok tartásával kapcsolatosan a Spektrum adón elég sok elborzasztó filmet láttunk már. De a természetgyógyász akihez talpmasszázsra szoktunk járni egyszer megnyugtattott, hogy a pulykahús az egyedüli amit lehet boltokból is enni, merthogy ez egy elég ellenálló állat, és valamiért ezt nem is turbósítva növesztik (neki egy élelmiszer iparban bennfentes betege mesélte). Az Aldiban elég gusztusos szokott lenni a hús, és hozzánk van is egy közel, ezért ezt itt szoktam beszerezni. A zöldségek pedig korábbi főzések maradékainak felhasználásai, szabadon variálható épp mi van otthon.
A gezemice fasírt egyébként a páromnak is ízlett, és egy-két nappal később, melegítve is fogyasztható volt. Felkerült hát ez is a közös ebédek listájára. És akkor a recept.

Hozzávalók:70 dkg darált (pulyka)hús (az Aldiban ekkora egy adag)
4 db tojás (szintén Aldis, de ez legalább bio)
1 fej vörös, 1 fej lilahagyma aprítva
10-15 dkg reszelt sajt (én durvábbra reszeltem)
1 tk pirospaprika (nem vagyok nagy rajongója, de egy leheletnyit tettem bele), só, bors
1 db sárgarépa lereszelve
25-30 dkg gomba felaprítva (nekem szárított gombakeverékem volt még otthon azt tettem bele természetesen áztatás után, ez kis nedvességet is adott a fasírtnak)


Elkészítés:A hozzávalókat jól összekeverjük, én kanállal szaggattam a serpenyőbe és jól lelapítottam. Tényleg csak pár csepp olajat tettem alá, és szépen megsütöttem. A sajttól kicsit ropogósabb lett a felülete. Salátával, vagy párolt zöldségekkel nagyon jól kombinálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése