A jövő heti utazásra felkészülendő összeütöttem egy gyors almás süteményt. Régebben sokszor készítettem kevert süteményeket, mert nagyon gyorsan elkészíthetők, ezúttal a kevert almást paleósítottam, és az eredmény szerintem egész jó lett.
Hozzávalók
6 db alma lereszelve (nekem most nagyobb és édesebb darabok voltak itthon)
4 db tojás (Aldiban kapható 0-ás kódú bio tojás)
15-20 dkg zsiradék (nálam általában szőlőmag olaj, de ezúttal kókuszzsír került bele)
25 dkg darált mandula
6 ek xilit (ha savanyúbb az alma lehet több is)
4 ek kókuszliszt
4 ek szezámliszt
1 cs gluténmentes sütőpor
fahéj ízlés szerint
A lereszelt almát kicsit hagyjuk pihenni míg levet ereszt. Ezalatt összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd az almát jól átnyomkodjuk (a leszűrt lé nagyon finom), és összekeverjük a tésztával. Ezt követően egy zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nekem elég sok volt az alma, ezért viszonylag sűrű lett a tészta, ezért inkább belelapítottam mint öntöttem. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöttem.
ui: a kókuszlisztet én mindig kiérzem az ételekből, mert számomra olyan mintha apró szálkákat nyelnék le. Jó hír, hogy (vélhetően az almától) másnapra ez az érzet megszünt. A tészta kellemesen puha lett. Így inkább másnap érdemes fogyasztani mint frissen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése