A párom rendelésére mézes-csilis oldalast készítettem ebédre. Szeretem az ilyen sülteket, mert pár perc alatt összekészíthető, utána szépen el van magában a sütőben, az eredmény pedig szinte mindig tökéletes. A sütőzacskó zseniális találmány, mert nagyon gyorsan megpárolódik benne a hús, és utána a grillezés során sem szárad ki.
A méz egyébként megosztottan paleo, én időnként szoktam enni, főleg ha beteg vagyok, akkor propolisz cseppel eszegetem az immunrendszert erősítendő, de egyébként csak így főzésnél szoktam használni. A teákat általában üresen iszom, így elég minimális mennyiséget fogyasztok csak belőle, ezért időnként ennyi nálam belefér J.
Hozzávalók:
50 dkg oldalas
1 kis tálkában összekeverem a pácot (kb. 1-1,5 dl)
2-3 ek méz
2-3 db csilipaprika összedarabolva, és én csípős pirospaprikát is szoktam beletenni egy kiskanálnyit (ha ez nincs, akkor az Erős Pista is megteszi)
só, pici bors
kb. 0,5 dl víz
Elkészítés:
A megmosott és feldarabolt oldalast beleteszem a sütőzacskóba, és ráborítom a pácot. Ha van időnk, akkor hagyjuk benne állni, időnként fordítsuk meg, hogy minden oldalát átjárja a pác.
Helyezzük tepsire, és 170 fokon süssük kb. 50 percet, majd a zacskóból kiöntve tegyük vissza a sütőbe, és grillezzük meg mindkét oldalát amennyire ropogósan szeretjük. És már készen is van J.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése