A gesztenye szezon végén úgy gondoltuk gesztenye szíveket fogunk készíteni, de aztán a párom elcsábult, és kiütéssel győzött a varga béles. Képes volt még a közértbe is lemenni, hogy megvegye a hozzávalókat. A gesztenyemassza azonban már kiolvadt, ezért azzal is kezdeni kellett valamit, ezért gondoltam egyet és amíg ő leugrott a boltba gyorsan összekevertem amit épp találtam, így született meg ez a sütemény. Állagra azt hiszem eddig ez a legjobb piskóta, egyáltalán nem nedves, ha gyümölcs nem került volna bele, akkor lekvárral vagy valamilyen krémmel is meg lehetett volna tölteni, nem ázott volna szét.
Azt azért hozzá kell tegyem a gesztenyének (liszt) elég domináns az íze, ezért 1-2 kockánál többet nem kíván az ember. Ha nem került volna bele gyümölcs, akkor a tészta kicsit száraz is lenne, tehát vagy tegyünk egy kis olajat a tésztába, vagy ha megsült akkor meg kell kenni egy kis lekvárral. Egyébként a páromnak is ízlett J.
Hozzávalók:1 db natúr gesztenyemassza (se cukor, se rumaroma)
6 db tojás
3 ek gesztenyeliszt, 3 ek kókuszliszt
15 dkg fagyasztott málna
6 ek xilit
1 cs gluténmentes sütőpor
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémhez. A legvégén hozzákeverhetjük a málnát is, vagy beledobáljuk a tepsibe simított krémbe.
A sütőpapírt érdemes kicsit bekenni valamilyen zsiradékkal, mert nekem most eléggé beletapadt a tészta. 170 fokon kb 1 órát sütjük (én most kicsi tepsibe tettem, emiatt magasabb lett a tészta).
Azt azért hozzá kell tegyem a gesztenyének (liszt) elég domináns az íze, ezért 1-2 kockánál többet nem kíván az ember. Ha nem került volna bele gyümölcs, akkor a tészta kicsit száraz is lenne, tehát vagy tegyünk egy kis olajat a tésztába, vagy ha megsült akkor meg kell kenni egy kis lekvárral. Egyébként a páromnak is ízlett J.
Hozzávalók:1 db natúr gesztenyemassza (se cukor, se rumaroma)
6 db tojás
3 ek gesztenyeliszt, 3 ek kókuszliszt
15 dkg fagyasztott málna
6 ek xilit
1 cs gluténmentes sütőpor
Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a gesztenyés krémhez. A legvégén hozzákeverhetjük a málnát is, vagy beledobáljuk a tepsibe simított krémbe.
A sütőpapírt érdemes kicsit bekenni valamilyen zsiradékkal, mert nekem most eléggé beletapadt a tészta. 170 fokon kb 1 órát sütjük (én most kicsi tepsibe tettem, emiatt magasabb lett a tészta).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése