Mivel a kirándulásra én nem tudok szendvicset vinni, ezért arra gondoltam ez remek alkalom lenne a cukkínis tócsni tepsis verziójának tesztelésére. Hazafele a párom bevásárolt, és mire hazaértem le is reszelt mindent. Nekem már csak a munka szebbik része maradt - vagyis a takarítás. Nem tudom el tudunk-e menni holnap, de ha nem akkor sincs gond, majd jó lesz reggelire :).
Ezúttal dupla adag készült, mert a párom is úgy gondolta ezt fog enni, és emiatt a recept is módosult kissé. Ugyanis ő nagyon szereti a zellert, ami jó hatással van a vércukorszintre. Én azonban már nem annyira, ezért miattam vett karalábét is :). Tehát két új összetevő, plusz a reszelt sajt. Viszont a tepsiben való sütés miatt ez szárazabb mint a serpenyős verzió, így kézzel is nyugodtan ehetjük, nem leszünk tőle zsírosak. Ha valaki nem fogyaszt tejterméket, nyugodtan kihagyhatja a sajtot, nélküle is finom (szerintem). Ez az adag két nagy tepsire elegendő.
Hozzávalók:
4 db cukkíni2 db nagyobb sárgarépa
1 db karalábé
1/2 db zeller
2 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db karalábé
15-20 dkg reszelt trappista sajt
só, bors, esetleg pirospaprika
6 db tojás
6 ek szezámliszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót lereszeljük, majd enyhén megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd ha levet eresztett kicsavarjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat, a reszelt sajtot majd legvégül a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgatjuk (én kézzel nyomkodtam szét egyenletesen). Mivel két tepsi lett, ezért az egyikre még tettem reszelt parmezánt is (ez volt az enyém, hogy tompítsa kicsit a zeller ízét).
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 perc alatt készül el (én egyszerre betettem mindkét tepsit).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése