Tegnap a Szerájban ebédeltünk, és a párom cukkínis tócsnit evett. Mivel én is megkívántam, felmerült az ötlet, hogy próbáljuk meg mi is elkészíteni. Bevallom én még sose csináltam, így megnéztem a neten a hozzávalókat, és össze is állt a fejemben a paleo verzió. A recept alapvetően nem túl bonyolult, a zöldségek pedig szabadon variálhatók, azt gondolom gyakrabban is fogunk ilyet készíteni.
Nem voltam benne biztos, hogy márciusban lehet cukkínit kapni, de találtunk a piacon, így mikor hazajöttünk gyorsan össze is dobtuk, majd kisütöttem őket kevés olajon. Legközelebb ki fogom próbálni sütőben, és reszelek még rá sajtot is. Ezt most nem tudtam megtenni, mert épp a mézes-csilis oldalasok csücsültek benn.
2 db közepes, de inkább nagyobb méretű cukkíni
1 db nagyobb sárgarépa
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
szerintem petrezselyem is mehetett volna bele, de épp nem volt itthon friss csak szárított
só, bors, esetleg pirospaprika
3-4 db tojás
3-4 ek szezámliszt
Elkészítés:
Az összes hozzávalót lereszeljük, majd enyhén megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd ha levet eresztett kicsavarjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat, majd a lisztet, mennyiségtől függően 3 vagy 4 db-ot. Arra figyeljünk, hogy a tojás ne legyen túl sok, mert akkor rántotta íze lesz, a szezámlisztnek pedig van egy icipicit kesernyés íze. Most nem volt itthon napraforgó liszt, legközelebb lehet azt is teszek majd bele (a lenmagot én nem szeretem, de szerintem azt is nyugodtan lehetne használni).
Serpenyőben olajat hevítünk, kis halmokat teszünk bele amit lelapítunk, majd pár perc alatt megsütjük. És már lehet is enni J.
Szerintem nagyon finom, gyors, cukrosoknak is ajánlom, de az ő liszt ükkel!.
VálaszTörlés