2013. május 18., szombat

Gombás karaj

Mivel a karaj egyben volt, a párom pedig dolgozik, így rám maradt a dicső feladat, hogy hősiesen felszeleteljem. Próbáltam vékony szeleteket vágni, ennek koszönhetően négy szelet nem fért bele a tepsibe. Mi legyen vele? Lefagyasszam? Végül úgy döntöttem gombás húst fogok belőle készíteni. A gombát eredetileg a marhahúshoz gondoltam, de végül azt csak vörösboron pároltam meg, ennek köszönhetően megmaradt. Innentől adott is volt a maradékok házasítása.

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 50 dkg gomba (fagyasztott erdei gombakeverék)
Elkészítés: a hússzeleteket megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd forró zsiradékon (nálam most vaj) mindkét oldalát átpirítjuk. Fűszerezzük (só, bors, 1 kk mustár), majd rátesszük a gombát. Mivel a fagyasztott gomba elegendő vizet eresztett én már nem tettem rá, de friss gomba esetén egy kis vizet is ráönthetünk még, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha valaki nem diétázik akkor köretként ehet hozzá rizst, én holnap karfiolpürét készítek majd, hogy a köret is paleo legyen. De ezt már csak holnap, mára ugyanis már befejeztem a konyhai ténykedésemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése