2013. május 18., szombat

Receptvadászat

Mivel sertéshúst már több évtizede nem eszem (kivétel mostanában nagyritkán a mangalica), marhahúst pedig igazából sose ettem (anyukám nem főzött, én pedig undorodom a véres habjától), ezért az étrendemben szinte kizárólag a csirke szerepel. Persze télen a kacsa és a liba is becsúszik néha, de a csirke az alapvető hús számomra, ezért 90%-ban ezt főzök. Pulykát akkor eszem ha darálthúsra van szükségem. Elismerem, hogy ez nem kimondottan változatos, ezért a párom néha fellázad, és ilyenkor beadom a derekamat, mint például most is. Vettem tehát két szép szelet borjúhúst, egy fél kiló nyuszit, mangalica karajt és persze azért egy kis csirkét is becsempésztem magamnak, ha esetleg nem ízlene valamelyik. Most megy a receptvadászat, hogy mit is készítsek belőlük? Úgy tervezem, hogy ma letudom a mosást, főzést, takarítást. Holnap kicsit dolgoznom kell, de utána szabad vagyok! A párom sajnos dolgozik hétvégén, ezért csak hétfőn leszünk együtt. Terveink szerint leugrunk Vencsellőre az unokatestvéreimhez apukámmal. Kicsit mozgatjuk szegényt, hátha jobb kedve lesz. Jövő hétégén már más dolgunk lesz, ezért kihasználjuk a szabad hétfőt. Hát itt tartok most. Ha sikerül valami finomat összehoznom, akkor természetesen felkerül a recept is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése