Ezt a keresztanyám sütötte rendszeresen, mivel náluk ez volt a vasárnapi menü rántotthús helyett. Azóta persze az unokatestvéreim is felnőttek, de azért ez változatlanul megmaradt mindenki kedvencének. Természetesen én is nagyon szeretem, és már nagyon régen készítettem, ezért most erre is sor került.
Hozzávalók: 6 szelet karaj, 20 dkg trappista sajt, 2 db tojás, mustár
Elkészítés: a húst megmossuk, megszárítjuk, kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, és a harmadát egy tepsi aljra tesszük, erre jönnek a hússzeletek. A tojásokat a mustárral felverjük majd a húsra öntjük, legvégül a maradék reszelt sajttal befedjük. Az eredeti recept szerint tejjel kellene felönteni, hogy épp ellepje a húst, de mivel a tej nem paleo, ezért egy kis vizet öntöttem rá. Mivel a sajt is sós, ezért óvatosan sózzuk! 150 fokon kb. 1 órát sütjük. Szerintem burgonyapürével a legfinomabb, de a diéta miatt karfiolpüré készül hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése