2013. május 18., szombat

Tárkonyos-citromos nyúl

Meg kell állapítsam a neten leginkább pörkölt-vadas elkészítési módokat találtam csak nyúlhús kapcsán, kivéve ezt az egyszerű receptet. Mivel zöldköretben, vagy salátában gondolkodhatom, ezért én is egy pirított verzióra gondoltam. Extraként egy kicsi tárkonyt is szórtam még rá. Istmételten megállapítottam, hogy a nyúlhús ízre eléggé semleges, ezért nyugodtan lehet fűszerezni. Mivel nagyon gyorsan elkészül, így a hétköznapokba is belefér. Mondjuk a hús nem olcsó :(.
És akkor a recept, ahogy én készítettem.
Hozzávalók: 50 dkg hús felkockázva, fél citrom leve, 1 kk szárított tárkony, pici mustár, só, bors, zsiradék
Elkészítése: a zsiradékon megpirítjuk a felkockázott húst, ha már kezd pirulni akkor fűszerezzük (szerintem mehet bőven mindenből), majd rácsavarjuk a fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, és kicsi vizet. Én nem fedtem le, hanem csak simán lepirítottam a serpenyőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése