2014. július 8., kedd

A párom, és az 5 literes uborka esete...

Mivel a párom folyamatosan retteg attól, hogy a cukorbetegségnek már kezdődnek a szövődményei (szürke hályog a szemén, a talpán megjelent most valami göb ami fáj ha többet gyalogol), így rábeszéltem menjen el egy igazi kínai orvoshoz. Találtam is párat, melyek közül felhívott egyet, és ma el is ment hozzá. Mit mondjak, elég csalódottan-dühösen jött haza. Közölte, hogy 5 literes uborkát már ne vegyek, mert azt mondta az orvos, hogy nagyon rossz állapotban van a szervezete. Jó, akkor most nyugodj meg, és meséld el mi is volt pontosan! – mondtam én, és megpróbáltam kihámozni a lényeget.
Először is a pasi eléggé töri a magyart, így tolmáccsal megy a történet. Természetesen rögtön megállapította, hogy kövér, fogynia kell. Jó, ezt tudtuk.
Aztán akkor szabadult el a pokol (akadt ki az orvos, majd a párom az orvos reakcióján), amikor kiderült, hogy cukorbeteg. Az orvos elkezdte osztani, hogy sokkal jobban figyelnie kellene, mert így nagyon gyorsan tönkremegy a veséje, már most is azzal van a gond, ezért azonnal hagyja abba az édességek evését, szüntesse be a bolti hús, de főleg a csirke fogyasztását (azt mondta az a létező legrosszabb élelmiszer, amit csak ehetünk, mivel tele van minden mérgező anyaggal – jó hát tudjuk, hogy gyorsan nevelik fel őket, hogy le tudják vágni, és a tartási körülményeik miatt is telenyomják őket gyógyszerekkel, de az ember nem mérlegeli ezt, amikor megvesz valahol egy ételt). Zsiradékot semmit, csak párolt zöldséget ehet. Azt viszont dögivel. Ismerve a páromat, nem voltak kétségeim afelől, hogy innentől ő már átment ellenállásba, és már csak azért is a kiosztást nézte elsődlegesen, nem pedig a lényeget, ami sajnos eddig is tudtunk, csak hát mennyivel könnyebb ezeket a dolgokat figyelmen kívül hagyni! Egyszóval, újra be kellene keményíteni, és magunkra főzni. Újra össze kell szedni a vidéki forrásainkat, hogy ne a bolti húst együk, a kajarendelést be kell szüntetni… szóval újra beléptünk abba a keréknyomba, amit kb. 1 éve elhagytunk. Vissza is jöttek szépen a kilók
L.
Az este természetesen puffogással telt, és az ígérettel, hogy nem megy vissza. Holnapra persze úgy is meggondolja magát, és elmegy a felírt vérvételre. A kontrollra pedig szerintem elmegyek én is, hogy első kézből kapjak infókat mire is kellene figyelnünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése