2013. június 9., vasárnap

Citromos-málnás gluténmentes piskóta

A reggeli bánatomra való tekintettel úgy döntöttem megérdemlek egy kis vígasztalást, ezért indulás előtt készítek egy gyors piskótát. Tegnap bevásároltunk a gluténmentes boltban, és többek között újra vettünk gluténmentes zablisztet is, ezért most ezzel készült. Vágyom már a "hagyományos" állagú süteményre, reméltem jó lesz ezzel is. A kelttészta és a sajtos keksz nem volt annyira nyerő, de talán erre jó lesz. És bevált! Szépen feljött a tészta, nincs mellékíze, egyszóval tökéletes lett! J

Hozzávalók:
11 tojás (mert most ennyi volt a hűtőben), 10 ek xilit, 11 ek gluténmentes zabliszt, 1 bio citrom (fontos, hogy kezeletlen legyen a felülete, hisz belereszeljük a piskótába), egy gluténmentes sütőpor, 1 kk vanília eszencia (mivel kerüljük a cukrot és a mesterséges aromákat), fagyasztott gyümölcs (csak málna volt itthon), 1 ek natúr kakaópor (ha szeretjük).

Elkészítése:
A recept a hagyományos. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Ezalatt a sárgáját kikeverjük a xilittel, és beletesszük a lereszelt citromhéjat és a citrom levét is. Hozzáadjuk a vaníliaeszenciát, a gluténmentes sütőport és a lisztet. Legvégül apránként hozzáadjuk a felvert tojáshabot is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tészta felét, a maradékhoz hozzáadjuk a natúr kakaóport, elkeverjük, majd belecsorgatjuk a tepsiben lévő vaníliás piskótához. Így szép márványos lesz ha majd szeleteljük. Legvégül belepotyogtatjuk a fagyasztott gyümölcsszemeket. 180 fokon kb. 70 percig sütjük (mélyebb tepsibe tettem). Ha kibírjuk akkor várjuk meg míg kihül, én sajnos roppant türelmetlen voltam, ezért már forrón eszegettem belőle J.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése