Ma este vendégségbe megyünk, ahol este grillezni fogunk a kertben. Mi visszük az italokat, de arra gondoltam mi is pácolunk be egy kis halat és garnélát, mert az nagyon gyorsan megsül, és persze finomak is. Reggel tehát felkerekedtünk, és elmentünk a Metróba, mert ott lehet elég sok féle halat frissen is kapni. Ezúttal tengeri süllőt vettünk, és végül a fagyasztott (de nyers!) garnéla mellett döntöttem, mert a hűtőttek nem voltak megpucolva. A halpultos kiszolgálót megkértük, hogy belezze ki a halakat, így itthon a páromnak már csak a fejeket és a farkakat kellett eltávolítani. Ezalatt én a neten keresgéltem, és a következő receptet ötlöttem ki.
Hozzávalók: valamilyen tengeri hal egészben, friss fűszernövények (bazsalikom, rozmaring, koriander vagy petrezselyem), 1 bio citrom, 1 csilipaprika, fokhagyma
Elkészítés: a halat kibelezzük, fejét farkát levághatjuk, megmossuk, és enyhén sózzuk, borsozzuk a belsejét. A fűszernövényekből fogunk egy-egy szálat, a felkarikázott citromot még félbevágjuk, és a hal hasába tesszük. A hal bőrét olívaolajjal megkenjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük.
Grillezésnél mindkét oldal 10-10 perc kb. (attól függően milyen a rács, és hogy sül a hal), a bőre nagyon szép ropogós lesz.
Ha sütöben sütjük, akkor 180 fokon alufólia alatt kb. 10-15 perc, majd grillezzük 5-10 percig, hogy szép ropogós legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése